Symmed

SYMMED is een innovatieve behandelmethode van TERMOSALUD die  de meest geavanceerde en effectieve schoonheidstechnologien (RADIOFREQUENTIE DIATHERMIE en HPC VIRTUAL MESOTHERAPIE) combineert. Verschillende behandelingsprotocollen worden toegepast door specifieke technieken en bewegingen uit te voeren, met zichtbare resultaten vanaf de eerste sessie.

SYMMED verhoogt de effecten van diathermische behandelingen via radiofrequentie, virtuele mesotherapie en actieve producten, wat resulteert in de meest geavanceerde en effectieve, pijnloze en niet-invasieve cosmetische technologie die de beste resultaten biedt voor gezichts- en lichaamsbehandelingen. Het bevat specifieke protocollen voor gelaatsbehandelingen (lifting, gelaatscontour, rimpels, verslappingen, wallen en donkere kringen) en lichaamsbehandelingen (hermodellering, cellulite, versteviging en spierontspanning, enz...). TERMOSALUD ontwikkelt met SYMMED specifieke protocollen voor fysiotherapie en sportgeneeskunde.

TERMOSALUD biedt een uniek nieuw apparaat met veelzijdige resultaten: lipolytische, die de afbraak van vetten in het vetweefsel bevordert; verstevigende, door de samentrekking, stimulatie en herstel van de structuur van de collageenvezels; anti-aging, versnelling van de cellulaire mitose en de regeneratie van collageen, de celvernieuwing bevordert en op deze manier de huid verbetert.

Het doel van SYMMed is het bestrijden van medische schoonheidsproblemen en het stimuleren van de fysiologische processen van het herstel van de weefsels om te voorkomen dat deze problemen opnieuw optreden, omdat wanneer weefsels in homeostatische balans zijn, ze geen esthetische verandering tonen. 
Met onze apparatuur kunnen we de natuurlijke homeostatische mechanismen van het lichaam versnellen en daarmee het evenwicht behouden. 
Om de biochemische reparatieprocessen te activeren, genereert SYMMed warmte om de temperatuur in zeer specifieke gebieden van het lichaam te verhogen. 
Met SYMMed kunnen we de temperatuur variëren en moduleren en daardoor meerdere effecten opleveren :

1. ATHERMAL: moleculaire of ionische werking. 
De binnenkant van het celmembraan ontvangt de energie die nodig is voor de cellen om hun functies correct te ontwikkelen.

2. THERMALE: biostimulerende werking. 
De cel ontvangt een massale instroom van bloed, wat resulteert in:

 • Een toename van de hoeveelheid voedingsstoffen en zuurstof. 
 • Verbeterde intercellulaire drainage, aangezien het de geblokkeerde metabolieten en afvalproducten van de cel vrijlaat. 
 • Versnelde synthese van warmtechok eiwitten (HSP-47), verantwoordelijk voor het repareren van bindweefsel, en het helpen van de productie van collageen. 
 • Een toename van het metabolisme van vetten en een vermindering van vetweefsel. 
 • Een afname van het aantal vrije radicalen.

3. HYPERTHERMAL: drainage effect door de hyperactivatie van het metabolisme.

Het activeert de biologische regeneratieprocessen in de behandelde zone. 
Dit heeft de volgende resultaten:

 • Vasodilatatie en verhoogde bloedstroom (hyperemie), waardoor de hoeveelheid zuurstof en nutriënten wordt verhoogd en de afvalstoffen in weefsels worden verwijderd. Dit versnelt celmetabolisme en verhoogt de retourcirculatie van de veneuze en lymfatische systemen. 
 • Lipolytische werking: helpt en verhoogt de afbraak van vetten in vetweefsel. 
 • Verstevigend effect, dankzij de samentrekking, stimulatie en herstel van de structuur van collageenvezels. 
 • Anti-aging effect: versnelt celdeling en leidt tot de regeneratie van collageen. Het stimuleert ook celvernieuwing waardoor de huidstructuur verbeterd word. 
 • Rustgevend effect op zenuwuitgangen: de spiervezels ontspannen en dit vermindert dan spanning. 
 • Afvoerend effect, door de hyperactivatie van het metabolisme.