Miha Bodytec

Welkom in een nieuwe generatie fitheidstraining. Sterk, strak en fit in 20 minuten per week!  Trainen bij ons is gebaseerd op een persoonlijke training met elektro spier stimulatie (Electro Muscle Stimulation – EMS).

Snel, efficiënt en resultaatgericht!

De hoofdspiergroepen en dieperliggende spieren die moeilijk te trainen zijn, worden met EMS tegelijkertijd getraind. 20 minuten staat gelijk aan 3x 90 minuten krachttraining in de fitnesszaal.

    

EMS staat voor “Electro Muscle Stimulation”. Technisch; Een totale lichaamstraining die gebruik maakt van laagfrequente stroomimpulsen. Elke dag zendt ons centrale zenuwstelsel elektrische impulsen uit ter controle van onze spieracties. EMS gebruikt dit natuurlijke principe en bereikt de dieper gelegen spieren, met een normale training zijn deze moeilijk te bereiken. Ons lichaam maakt geen verschil of de impulsen komen van ons eigen zenuwstelsel of van een Miha Bodytec toestel.

Gedurende een EMS training, worden alle spiervezels boven de 90% gelijktijdig aangespannen. En dat bij elke aanspanning! In tegenstelling tot normale krachttraining worden bovendien ook de dieperliggende spieren aangesproken. Zo werkt de training veel intensiever en sneller als normale krachttraining. Het trainingseffect kan met EMS tot wel 18 keer hoger zijn dan bij normale krachttraining.

EMS TOEGEPAST
Begin 1900 werd de eerste spierstimulatie uitgevonden voor het behandelen van spieratrofie en verlammingsverschijnselen. Onderzoek bewees toen reeds een 30 tot 40% verhoging van spierkracht met minimale fysiologische en mentale inspanning over een korte periode. Later werd EMS hoofdzakelijk ingezet in therapie voor behandeling en revalidatie van spieratrofie en spierdisbalansen en in de topsport ten behoeve van prestatieverbetering. Tegenwoordig is training met elektro spier stimulatie een populaire en bewezen trainingsmethode wat over de hele wereld aan populariteit geniet.​

EMS – DE CIJFERS
Onderzoek studies van de universiteit van Bayreuth in Duitsland meldde de volgende resultaten na een 6 weekse trainingsprogramma met EMS:

– De effectiviteit van EMS training is tot 18 keer hoger dan een normale krachttraining.

– 20 minuten met EMS training is net zo effectief als 3 trainingen van 90 minuten van een algemene krachttraining.

​- 88% van geteste mensen verlaagde hun rugpijn.

​- Boven de 30% van deze groep meldde hun terugkerende rugpijn als verdwenen.

​- 75% lieten een verbetering zien van incontinentie problemen, terwijl 33% zelfs waren genezen van hun incontinentie probleem.

​- 85% van de geteste mensen voelde een verbetering van hun lichaamssamenstelling en 90% waardeerde de EMS trainingsmethode als positief.

​- Training met een hogere intensiteit produceerde effectieve resultaten, vooral met kwalen van terugkerende pijnen. Ook resulteerde het in verbeterde spierdefinitie en veerkracht.

Miha bodytec, perfect voor mensen die:

– Als amateur of professionele sporter graag snel zichtbare resultaten willen behalen

– Door werk, gezin of sociaal leven te weinig tijd hebben om meerdere keren in de week te trainen ​maar wel graag ​ fit en in vorm willen blijven​

– Liever kiezen voor een wekelijkse korte sessie in een prettige omgeving met veel privacy dan voor veelvuldige bezoeken aan een ​ sportschool of personal trainer​

– Specifieke spier gerelateerde gezondheidsklachten willen voorkomen of verminderen​

– Na een periode van inactiviteit hun spieren weer willen opbouwen zonder grote inspanning of belasting van het lichaam​

– Graag met een wekelijkse sessie een mooier, slanker en gezonder lichaam willen bereiken zonder vermoeiende work ​out of transpiratie.​

​Voor wie is het niet?​​
​Een EMS training met de Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam . Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met EMS wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar.

Het gaat om de volgende aandoeningen/omstandigheden:
– Epi​lepsie
– Pacemaker
– Zwangerschap
– Ste​rke onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
– Darmwand hernia of liesbreuk
– Tuberculose
– Tumoren
– Art​eriosclerose in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de  vaatdoorbloeding.
– Zwa​re neurologische aandoeningen
– Diabetes Mellitus
– Hemofilie

​Daarnaast wordt het gebruik van electroden op open wonden, geïrriteerde huid of littekens afgeraden.

Kracht en prestatie training
EMS training met de Miha Bodytec…
…vergroot de maximale spierkracht en -opbouw…
…verhoogt de bewegingssnelheid en conditie…

De elektrische impulsen van de miha bodytec kunnen zorgen voor een sterkere en intensievere spiersamentrekkingen dan bij een normale conventionele training. Met de Miha Bodytec kunnen spieren hierdoor sneller opgebouwd en beter definieerd worden. Zowel in de topsport als in recreatiesport kan de Miha Bodytec snel en zichtbaar resultaat opleveren. Alleen of als aanvulling op andere trainingsmethoden. In tegenstelling tot veel andere EMS apparatuur worden spiergroepen niet plaatselijk maar bipolair gestimuleerd en worden ook de dieper liggende spieren geactiveerd.

Gezondheid
EMS training met de Miha Bodytec …
…kan helpen spieren weer op te bouwen na tijdelijke inactiviteit…
…kan helpen zwakke bekkenbodemspieren te versterken…
…Opheffing spierdisbalansen, betere houding, minder rugklachten…

Spierstimulatie met elektroden kan gebruikt worden bij herstel en ter preventie van spierspanningsproblemen en rugpijn. De EMS training draagt hieraan bij door het versterken en beter in balans brengen van de spieren. De elektrische impulsen trainen ook de dieper liggende stabiliserende spieren, die met normale trainingsmethodes moeilijker te bereiken zijn.
Na een periode van inactiviteit door gezondheidsklachten of medische ingrepen kan EMS training helpen bij het geleidelijk weer opbouwen van de spieren. Afzonderlijke spiergroepen kunnen hierbij doelgericht gestimuleerd of juist ontzien worden. De work out kan hierbij ook passief (zittend ) worden uitgevoerd.

​​Zwangerschap
Ook na zwangerschappen zal EMS training een positieve bijdrage leveren door een totale lichaamstraining waarbij extra aandacht zal gelegd worden op het versterken van de bekkenbodemspieren. Dit laatste kan eveneens helpen bij het voorkomen of verhelpen van incontinentieproblemen.

Beauty & Welness
EMS Training met de Miha Bodytec…
… stimuleert de doorbloeding en de stofwisseling…
… helpt vetpercentage en totaal gewicht te verminderen…
… verbetert de huid en de lichaamscontouren…

Zonder grote inspanning of transpiratie kunnen spierweefsel, bindweefsel, doorbloeding en stofwisseling tegelijkertijd worden gestimuleerd. De opbouw van spierweefsel en de afvoer van vet nemen toe terwijl cellulitis wordt bestreden. Het lichaam krijgt mooiere contouren en huid wordt weer strakker.

Hoe lang duurt een afspraak bij Amaryllis?
​Een normale afspraak duurt 30 minuten. Waarvan 20 minuten effectief getraind wordt aan de Miha Bodytec apparatuur. De rest van de tijd is om de speciale onderkleding en het electrodenvest aan en uit te trekken. De kennismakingafspraken duren drie kwartier tot een uur in verband met de uitleg en het afstellen van de apparatuur.

Moet ik zelf sportkleding of sportschoenen meenemen?
​Je hebt alleen de speciale onderkleding nodig, die éénmalig moet aangekocht worden, en eventueel (sport)schoenen met een rubber of antislipzool.

Waarom kan met een Miha bodytec training sneller resultaat behaald worden dan bij een normale training of dan met ander EMS apparatuur?
Tijdens een Miha bodytec training worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. Bovendien activeert de Miha Bodytec, in tegenstelling tot de meeste andere EMS apparatuur, de grote spiergroepen bipolair. De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Er wordt dus niet plaatselijk gestimuleerd en de mate van stimulatie kan per stiergroep en over de tijd geleidelijk worden opgevoerd. Daarnaast activeert de EMS aparatuur ook de dieper liggende spierweefsels.

Uit onderzoek blijkt dat op deze wijze met ElectroMyoStimulation (EMS) vele malen effectiever getraind kan worden dan met een normale krachttraining of met conventionele EMS apparatuur. Hierdoor is het mogelijk om met 1 sessie van 20 minuten per week toch snel resultaten te behalen. Hierdoor kan de tijd en moeite van meerdere keren per week een uur of langer trainen bespaard worden.

I​k heb zelf een eigen trainingsroutine. Kan ik die ook uitvoeren tijdens de personal training bij Amaryllis?
​Ja dat kan. Zolang je routine mogelijk is terwijl je het electrodenvest draagt en aangesloten bent op de Miha bodytec apparatuur.
​​
Word ik moe van een EMS training? En ga ik ervan transpireren?
Omdat de hartslag nauwelijks verhoogt is de training voor iedereen goed vol te houden. Bovendien wordt de training naar wens afgestemd op de belastbaarheid en het conditionele niveau van het lichaam. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een wat hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden.
​Omdat de stofwisseling bij de Bodytec training voornamelijk plaats vindt in de spieren hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweet.
​​
Is de Miha bodytec training aan een bepaalde leeftijd of lichamelijke conditie gebonden?
Wij stellen een minimum leeftijd in van 16 jaar, er is geen maximum leeftijd. De training kan meer of minder dynamisch of zelfs statisch worden uitgevoerd en kan op elk niveau worden afgestemd.
​​​​​De oefeningen zijn zeer basic en kunnen van persoon tot persoon worden aangepast.

​Zijn er risico’s verbonden aan het trainen met de Miha Bodytec?
Een EMS training met de Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam.

Elke sessie duurt 20 minuten, bij aanvang schaf je een kledijpakket aan. Je gebruikt dus steeds je persoonlijke onderkledij en chipkaart. Trainen kan enkel op afspraak, hierdoor krijgt iedere klant de volledige aandacht en privacy.

Proeftraining Prijs
Proeftraining (20min., kledij inbegrepen) € 20
Kledijpakket Prijs
Eenmalig aan te kopen kledij en begeleidingskaart € 50
Beurtenkaarten Prijs  
10 beurten € 250  
20 beurten € 480  
50 beurten € 1000  

Abonnementen zijn te bespreken.